Gyermek sapka

Hozzávalók:

3,5-4 mm horgolótű

2-2 dkg fonal

1 db díszgomb, Beszerezhető (Gyöngyház VIII.kerület Budapest Rákóczi út 41)

Elkészítés:
A sapka csúcsánál kezdjük a munkát a virág elkészítésével az alábbiak szerint:

  1. Sor: 5 láncszemből gyűrűt készítünk , úgy,hogy az utolsó és az első szemet összekapcsoljuk
  2. Sor: 4 láncszem magasításnak majd *5 db egyszerre befejezett 2ráhajti pálca, 3 láncszem* ezt ismételjük összesen 6 szor így egy hatszirmú virágot kapunk. Az utolsó szirom elkészülte után három láncszemmel kapcsoljuk az első szirom csúcsához.
  3. Sor: A szirmok közötti láncszemekre 4 db rövid pálcát horgolunk, a szirmok csúcsánál az összekötő láncszem alatt húzzuk át a rövidpálcához a szálat ezzel megemelve a szirom csücskét. tehát minden ívre összesen 5 pálcát készítünk.
  4. Sor minden rövid pálcára 1 egyráhajti pálca kerül, utolsót az elsőhöz kapcsoljuk.
  5. Minden pálcára egyráhajtásos Relieff pálcát horgolunk , minden második pálcába egy egyráhajtásos Relieff pálcát szaporítunk.Relieff pálca elkészítése ugyanúgy történik, mint az egyráhajtásos pálcáé csak ennél a pálcaféleségnél áthurkoljuk az előző sor pálcájának a "derekát" Attól függően, hogy előlről vagy hátulról történik ez az áthurkolás változik a pálca ebben az esetben hátulról alolról hurkoljuk át az előző sor egyráhajtásos pálcáját.
  6. Ugyanaz mint az 5 sor, de minden harmadik szembe szaporítunk egy egyráhajtásos relieff pálcá.
  7. Sor:. végig egyráhajtásos relieff pálcákkal dolgozunk, de a szaporításokat már úgy osztjuk el, hogy összesen 6 helyen szaporítunk körben a soron.Ezen a hat helyen két egyráhajtásos pálcát horgolunk.
  8. Az ezt követő sorokban mindig ezeken a helyeken szaporítunk, ezeket érdemes megjelölni. Szaporítás úgy történik, hogy egy szemeb 3 egyráhajtásos pálcát horgolunk. A következő sorban a szaporítás középső szemébe horgolunk két pálcát, majd e két pálca közé horgoljuk a 3 egyráhajtásos pálcát. a köztes szemek egyráhajtásos relieff pálcák minden pálcára.Egészen addig haladunk így, míg el nem érjük a megfelelő nagyságot. amikor ezt elértük elvágjuk a fonalat majd egy fordított relieff sorral körbehorgoljuk a lapocskánkat ekkor két éle lesz a sapinak körben. Az alsó élen haladunk tovább úgy, hogy minden második sorban három pálcát egyszerre fejezünk be az eddigi szaporítási helyek. amikor a homlokvonalnak megfelelő szélességet kapunk rövid pálcával 5 sort horgolunk a fogyasztásokat már nem végezzük el.
  9. ELKÉSZÜLTÜNK:)
  10. Színváltás mindenkinek ízlése szerint.

Jó Munkát kívánok. Marikje

Vissza a fo lapra