Horgolás technika

Külön motívumokból készített darabok összeállítása

 

 

 

 

 

 

 

A kisebb darabokból összeállított ruhadarabok összeállítása

A csillagokból, háromszögekből összeállított terítők, ruhadarabok elkészítése lehet nagyon egyszerű is ha menet közben állítjuk össze őket.

Saját tapasztalatom, ha ez megoldható mindenképpen így készítsük, mert különben háromszor horgoljuk meg:( Egyszer míg a csillagokat készítjük, aztán mikor összeállítjuk és a végén mikor eltisztázzuk.

Ennek elkészítése így egy nagyon időigényes feladat és kezdő vagy nem kellőképpen megszállot kézimunkázónak, igencsak illúzióromboló is . Ezért javaslom az összedolgozást munka közben.

A munka közbeni összeállításnál...

... figyelnünk kell arra, hogy a befejező sorban hová kellene kapcsolnunk a következő csillagot. Ennek helyén általában láncszemsort találunk a leírásokban, ilyenkor a következőekben leírtak szerint dolgozunk . Ha a leírásban, pl öt lánszemes ívekkel kapcsolódnak a csillagok, akkor két láncszem lehorgolása után a másik csillag ötláncszemes ívének harmadik láncszemébe szúrunk, áthúzzuk a szálat azon a láncszemen,-ezzel összekapcsoltuk a két csillagot-, horgolunk két láncszemet és folytatjuk a csillagunk horgolását minta szerint.

Figyelünk a következő kapcsolási pontra. És ott újabb kapcsolást végzünk az előző technikával: átszúrunk a kapcsolási pontban, áthúzzuk a szálat és folytatjuk a csillagot.

Ennyire egyszerű.:) Kaptam egy ilyen jellegű kérdést ennek a kis terítőnek a mintáján mutatom be nektek, hogyan is kell készíteni a munkamenet közbeni összekapcsolást.

Teljes terítő rajza ide kattintva megnézheted a terítő szöveges leírását és képét!

Egy hasonló minta összekapcsolása képekben:

Ezen mintán is láthatjuk, hogy a virágok horgolása az utolsó sorig nem tér el a leírástól, de a befejező sorban a kapcsolási pontokhoz érve átöltünk a másik motívum ugyanazon szemébe és áthúzással összekapcsoljuk a motívumokat.

Az ilyen technikával készült ruhadarabok hamar adnak sikerélményt a készítőnek, félre tudjuk tenni bármikor és elő lehet venni később ha kicsit másba szeretnénk fogni.

Jó munkát, jó szórakozást kívánok!

KÉPTÁRANYAG ehhez a témához.